4. marraskuuta 2021

Pihattonavetan rakentaminen – Heikkisen tarina

Pihattonavetan rakentaminen – Heikkisen tarina

Pihattonavetan rakentaminen – Heikkisen tarina

Rakensimme uuden pihattonavetan vuonna 2020. Monen vuoden suunnittelun, pohdintojen ja navettavierailujen jälkeen teimme perheen kesken rakentamispäätöksen.

Pyysimme tarjoukset useammalta navetan toimittajalta ja vertailimme toimitussisältöjä suunnittelusta valmiiseen navettaan kalusteita myöten. Tämä oli yksi vaativimmista vaiheista projektin aikana. Jos nyt olisi edessä sama projekti, niin ottaisimme avuksi rakentamiseen erikoistuneen konsultin, joka asiakkaan kanssa tai puolesta ”samalla puolella pöytää” kävisi läpi eri toimittajien tarjoamat vaihtoehdot ja tekisi hinta/sisältö vertailun.

Ammattilaisen apua olisimme kaivanneet myös tarkistamaan, ettei jää toimituksissa rajapintoihin aukkopaikkoja tai tule päällekkäisyyksiä eri toimijoiden välillä, vaan kaikki toimivan/halutun kokonaisuuden kannalta tarpeellinen olisi huomioitu, näin meidänkin projektissamme olisi vältytty muutamilta jälkitilauksilta, jotka helposti lisätilauksina aiheuttaa merkittäviä lisäkustannuksia sekä viivästyttää rakentamisen aikataulua.

Ammattilaisen apu tällaisen ison projektin toteutuksen suunnittelussa ja sen oikean /oikeiden yhteistyökumppaneiden ja rakentajan valinnassa maatilan työn ja perheen arjen pyörittämisen ”ohessa” olisi säästänyt paljon aikaa ja vähentänyt huomattavasti stressiä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pitää paremmin, kuin hyvin näin isojen investointien kohdalla paikkansa.

Tämän projektin aikana opimme tuntemaan Markun luotettavana, toimeen tarttuvana, työlleen antautuvana ja asiat kuntoon laittavana ammattilaisena, joka huolehtii, että kaikki tehdään kuten oli sovittu aikatauluja myöten ja tarvittaessa korjataan, eli homma viedään maaliin asti.

Martta Heikkinen

Jaa tämä myös kaverille!

Tutustu referensseihin: