Meillä on vankka kokemus maatalouden rakentamisesta. Säästät aikaa, vaivaa, rahaa ja stressiä, kun otat meidät kumppaniksi rakennusprojektiisi. Voit itse keskittyä ydinosaamiseesi – maatilasi hoitamiseen – myös projektin aikana.

0
Yli 100 maatilan rakennusprojektia onnistuneesti maalissa!
0
Meillä on elämän mittainen kokemus rakennusalasta – sekä tuotannosta että johtamisesta.

Keskeinen sijaintimme Pohjanmaalla mahdollistaa sujuvan palvelun ympäri Suomen.

Meidät tunnetaan tarkkuudesta, realistisuudesta ja systemaattisesta toiminnasta.

Henkilökohtainen palvelu – asioit ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien tuttujen ihmisten kanssa!

”Olisipa ollut joku, joka olisi käynyt ennen rakentamiseen ryhtymistä koko paletin läpi”

Maatilarakennuttajan tuskat ovat hyvin tiedossamme. Monella on karjatila yksin tai kaksin hoidettavanaan, ja pelkästään se vie kaiken ajan.

Maatalousrakennuksessa on paljon eri rakennealueita ja -ratkaisuja, jotka vaativat selvittämistä, miten tehdään. Pitkän kokemuksemme ansiosta pystymme ennakoimaan haasteet ja minimoimaan ongelmat.

Meillä on koko elämän mittainen kokemus rakennusalasta – sekä tuotannosta että johtamisesta. Olemme vetäneet yli sata maatilan rakennusprojektia onnistuneesti maaliin. Pohjalaiseen tapaan hoidamme kaikkia asioita yhtä hyvin kuin omiamme.

Autamme mielellämme sinuakin!

Kokemus on opettanut optimoimaan

Koko työhistoriani on nivoutunut rakentamisen ympärille. Nuoruudessa maatalon töiden ohella sekä niiden välissä hirsihuviloiden valmistaminen isäni huvilaveistämöllä antoi palon rakentamiseen. Aikanaan veistämötoiminta eriytyi maatilasta. Jatkoimme velimiehen kanssa huvilaveistämön pyörittämistä. Minulle muotoutui varsinaisen rakentamisen lisäksi hallinnolliset työt, ostot, myynnit yms.

Valmistuin v. 2010 kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi. Sen jälkeen olin muutaman vuoden toisen palveluksessa alkavassa yrityksessä toimitusjohtajana sekä samojen omistajien elementtitehtaassa tuotannosta vastaamassa.

Vuonna 2016 siirryin pääasiassa maatilarakennuksia valmistavaan yritykseen vastaavaksi työnjohtajaksi. Hoidin projektit myyntitapahtuman jälkeen kohteen luovutukseen saakka. Matkan varrella vastaavan työnjohtajan roolin/tehtävien lisäksi toimenkuvaa täydennettiin tuotanto- ja hankintajohtajan nimikkeellä.
Viimeiset reilut viisi vuotta toimin rakennusliikkeen palveluksessa rakennuttaen noin sata maatilarakennusta.

Tämän kaiken perusteella olen oppinut ennakoimaan ja optimoimaan: huolellinen suunnittelu on ainoa järkevä keino säästää aikaa ja rahaa.

Rakennusprojektin edetessä moni maatilayrittäjä on kohdannut epämiellyttäviä yllätyksiä. On hyvin yleistä, että rakentaminen on viivästynyt jonkin tavaran puuttumisen vuoksi. Puuttuvat rakennustarvikkeet olisivat olleet normaalihintaisia, jos ne olisi huomattu tilata ja ostaa ajoissa. Jälkeenpäin niiden hankinta tulee kalliiksi – erillistoimitukset maksavat paljon enemmän. Rahalliset yllätykset ovat olleet useasta kymmenestä tuhannesta eurosta ylöspäin – ja olo tuntuu taatusti ryöstetyltä.

Tällaiset tilanteet ovat todella harmittaneet minua. Haluan auttaa maatilarakentajaa välttymään ikäviltä yllätyksiltä. Haluan tarjota kokemukseni ja osaamiseni maatilayrittäjän auttamiseen: vältetään ongelmat hyvällä suunnittelulla, tehdään kilpailuttaminen sujuvaksi, valitaan parhaat yhteistyökumppanit ja saadaan rakennusprojekti pysymään budjetissa ja aikataulussa!

Esimerkkejä rakennusprojekteista

Nähtyä ja koettua

”Tämän projektin aikana opimme tuntemaan Markun luotettavana, toimeen tarttuvana, työlleen antautuvana ja asiat kuntoon laittavana ammattilaisena, joka huolehtii, että kaikki tehdään kuten oli sovittu aikatauluja myöten ja tarvittaessa korjataan, eli homma viedään maaliin asti.”