26. lokakuuta 2021

Miksi tarjoamme palvelua maatilarakennusten rakentamista aikoville

Miksi tarjoamme palvelua maatilarakennusten rakentamista aikoville

Miksi tarjoamme palvelua maatilarakennusten rakentamista aikoville

Tässä ensimmäisessä blogissani kerron taustaani sekä miksi tarjoamme ja haluamme olla tukena esim. lypsylehmäpihaton, lihakarjanavetan, sikalan ym. karjatilan rakennusten tai rakennelmien rakentamista aikovilla kotieläintilojen yrittäjillä.

Taustaani

Olen pitkän linjan toimija rakentamisen parissa. Koko työhistoriani on nivoutunut rakentamisen ympärille. Nuoruudessa maatalon töiden ohella sekä niiden välissä hirsihuviloiden valmistaminen isäni huvilaveistämöllä antoi palon rakentamiseen. Aikanaan veistämötoiminta eriytyi maatilasta. Jatkoimme velimiehen kanssa huvilaveistämön pyörittämistä. Minulle muotoutui varsinaisen rakentamisen lisäksi hallinnolliset työt, ostot, myynnit yms.

Maatilarakennusten rakentamista vuodesta 2016

Ihmisen elämä on monen kirjava ja muuttuva. Itselläni tuli melko suuri muutos vuonna 2007. Huvilaveistämötoimintaa supistimme ja lähdin AMK:n opiskelemaan koneinsinöörin opintoja. Valmistuin v. 2010 kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi. Sen jälkeen olin muutaman vuoden toisen palveluksessa alkavassa yrityksessä toimitusjohtajana sekä samojen omistajien elementtitehtaassa tuotannosta vastaamassa.

Vuonna 2016 siirryin pääasiassa maatilarakennuksia valmistavaan yritykseen vastaavaksi työnjohtajaksi. Hoidin projektit myyntitapahtuman jälkeen kohteen luovutukseen saakka. Matkan varrella vastaavan työnjohtajan roolin/tehtävien lisäksi toimenkuvaa täydennettiin tuotanto- ja hankintajohtajan nimikkeellä.

Sata erilaista rakennusprojektia maatiloilla

Viimeisessä työpaikassani olin n. 100 projektissa mukana. Rakennuskohteita olivat mm.

  • lypsylehmäpihatot, sekä lypsyasema- että robottilypsyllä
  • nuorkarjarakennukset
  • lihanautojen navetat
  • apekeskukset
  • lietesäiliöt, kuivalantalat
  • ja monet muut maatilaan kuuluvat rakennelmat.

Vanhempien navettojen laajennuksia oli vuosittain aina joku. Saneerasimme myös parsinavetoita pihatoiksi. Lietesäiliöiden korjauksiakin jouduttiin tekemään.

Muita rakennuskohteita oli mm. pellettitehtaan varastohalli, rautatien pohjan vahvistusvalut, väestösuojallisen kerrostalon pohjakerroksen betonityöt sekä elementtityöt.

Työreviirini oli Kemijärvi/Tornio-akselilta Mäntsälä/Uusikaupunki-akselille.

Miten saada pidettyä rakennushanke ja sen kustannukset hallinnassa

Maatilan rakennusprojekti on kuin valtava, vähän sekava langanpätkien vyyhti, jossa kuitenkin on kyseessä isot rahat. Haluan olla maatilarakentajan apuna valmistelemassa varsinaista rakennusprojektia, asiantuntijana projektin todella laajan ja monitahoisen vyyhden selvittelyssä. Olenhan itse kokenut maatilojen rakennuskohteiden rakentamisen yli 100 kertaa. Olen nähnyt, miten käy, jos sotkuisia langan päitä solmitaan yhteen vasta siinä vaiheessa, kun jokin rakennuksen osa-alue on jo käsillä.

Minun unelmani on, että kun kaikki mahdollinen on etukäteen mietitty ja tsekattu läpi, niin rakentamisen voisi sanoa yhdeksi juhlaksi kaikille osapuolille. Tiedän, että tämä tavoite on saavutettavissa, kun ammattitaidolla saan olla auttamassa!

Seuraavissa kirjoituksissa avaan palveluamme ja saavutettavia hyötyjä vähän syvemmältä.

Hyvää syksyn jatkoa
Markku
Lestijärvellä 26.10.2021

Jaa tämä myös kaverille!

Tutustu referensseihin: